Viikonlopun muuttohässäkässä blogi on jäänyt aivan heitteille, ja tämäkin postaus on vain vähän sinne päin, mutta haluan kuitenkin jakaa tämän superhyvän kinkkupiirakan ohjeen, jonka voimin on tehty jo lukuisia muuttoja!

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

2 dl juustoraastetta (esim. emmental)

0,5 tl leivinjauhetta

200 g jääkaappikylmää voita

1 rkl vettä.

Kaikki kuivat ainekset mukaan lukien juustoraaste sekoitetaan kulhossa keskenään. Joukkoon nypitään käsin jääkaappikylmä voi ja lopuksi lisätään noin yksi ruokalusikallinen vettä, jotta taikinasta tulee kiinteä ja sileä pallo. Pallo kääritään kelmuun ja laitetaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kun taikina on jähmettynyt ja viileä, se painellaan (ja tarvittaessa kaulitaan) leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Levyä esipaistetaan 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai niin kauan, että pohja on kypsä ja saanut aavistuksen verran väriä.

Pohjan paistumisen aikana tehdään täyte:

Täyte:

1 pkt Korpelan kinkkusuikaleita (parhaita mitä tiedän!)

3 kananmunaa

1 prk kermaviiliä

1 prk (2,5 dl) ruokakermaa

1 tl mustapippuria

pieni ripaus suolaa

+ juustoraastetta pinnalle.

Piastunut pohja otetaan uunista ja lämpöä madalletaan 175 asteeseen. Kinkkusuikaleet levitetään piirakkapohjan päälle, ja kinkun päälle kaadetaan kananmunista, kermasta ja kermaviilistä sekä mausteista sekoitettu massa. Päälle voi vielä ripotella juustoraastetta. Piirakkaa paistetaan 175 asteessa noin 30 minuuttia. Minä paistan yleensä hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin parikymmentä minuuttia ja loppuajan hieman keskitasoa ylempänä, jotta paistopinnasta tulee kunnolla kullanruskea.

DSC_0317.jpg

Jäähtynyt piirakka leikataan sopiviksi annospaloiksi ja tässä tapauksessa pakattiin rasiassa kylmäkassiin muuttomiesten evääksi. Hyvin teki piirakka kauppansa – ja asuntokin näyttää jo asuttavalta! Nyt toivottavasti elämä hieman rauhoittuu, jotta ehtisin leipoa muutamansorttisia vappuherkkuja. Leivontasormea kutkuttaa jo kovin ja pää pursuaa herkkuideoita! :)