Torilla oli vihdoin tänään kotimaisia mansikoita! Vaikka ne todella nimensä mukaisesti maksoivat mansikoita, pakko niitä oli ostaa ja tehdä niistä mansikkakakku. Kotiväki oli nimittäin verrattain pahoillaan, että näkivät töihin tekemistäni hedelmäkakuista vain kuvat eivätkä päässeet maistamaan. Piti siis tehdä heille oma, ja mieluusti toki syön kakkua itsekin! ;)

DSC_0277.jpg

Ensin pohja: keskenään syötäväksemme tarkoitettuun kakkuun riittää mainiosti neljän munan pohja, jonka paistoin 20-senttisessä irtopohjavuoassa.

4 munan kakkupohja

4 munaa

1,5 dl sirosokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

0,5 tl leivinjauhetta.

Paistoaika on noin 30 minuuttia 175 asteessa. Pohja sai vetäytyä yön yli, ja tänä aamuna täytin ja koristelin sen. Perinteiset kakuntekokuviot: ensin pohja kolmeen osaan...

DSC_0273.jpg

... sitten kostutus (Spriteä; jälkiviisaana olisin käyttänyt laimennettua kirsikkalikööriä) ja täyttäminen kerros kerrallaan.

DSC_0275.jpg

Täyte

2 dl vispikermaa

250 g mascarponetuorejuustoa

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl tomusokeria

mansikoita

kirsikoita.

DSC_0276.jpg

Jätin mascarponetäytettä hieman yli, jotta sain siveltyä sillä kakun pinnan ja tasoitettua reunat. Sen jälkeen asettelin loput marjat kakun päälle ja pursottelin reunoille vaniljalla ja aavistuksella sokeria maustettua flora vispiä. Voila!

DSC_0279.jpg

Kesäistä ja raikasta! Mascarpone tuo täytteeseen ihanaa täyteläisyyttä, ja aavistuksen happamat kirsikat tasoittavat kerman, noh, kermaisuutta :)

mansikkakakku.jpg

Vaikka mieluusti etsin aina uusia ja jännittäviä makuja, tämä verrattain perinteinen mansikkakakku on kerrassaan hurmaava!