Aurinko paistoi ja lämpömittari lähenteli viittätoista astetta, joten edes navakka tuuli ei estänyt vaan oli aika kaivaa grilli talviteloilta. Hirven sisäfile ja kevään ensimmäiset parsat kävivät kierähtämässä kuumassa grillissä, ja ne saivat seurakseen ranskalaisia ja chili-persiljamaustevoita. Enpä voi valittaa.

20140419_175742-normal.jpg

Asia, josta varsinaisesti kuitenkin haluan kertoa ja johon otsikkokin viittaa, on pannacotta. Nimittäin vaniljainen pannacotta lakkojen ja granaattiomenan kanssa. Kaikki alkaa puolesta litrasta kermaa, johon sekoitetaan oman maun mukaan sokeria (minä laitoin puoli desiä), yhden vaniljatangon siemenet ja halkaistu vaniljatanko. Seoksen annetaan kiehua hiljalleen viisitoista minuuttia, jonka jälkeen se otetaan pois liedeltä, otetaan vaniljatanko pois ja seokseen sekoitetaan kaksi liivatelehteä. Kermasta tulee keittyessään ihanan kiiltävää, ja liivate varmistaa kiiltävän kermaseoksen hyytymisen.

20140418_105217-normal.jpg

20140418_105638-normal.jpg

Tästä annoksesta tulee viisi jälkiruoka-annosta. Kunhan seos on jäähtynyt annosmaljoissa huoneenlämpöiseksi, maljojen päälle voi laittaa kelmun ja maljat jääkaappiin. Hyytyminen vie useamman tunnin, joten herkku kannattaa valmistaa ajoissa ;) Vaniljan maku on aito ja miellyttävä suussa, koska se tulee aidosta vaniljasta eikä vanilliinista, josta tulee helposti kitkerää. Siksi tällaisen pannacotan voisi mainiosti syödä sellaisenaankin ja keskittyä nauttimaan vaniljahippusista...

20140419_182045-normal.jpg

Minusta kuitenkin jokin raikas ja tuore lisäke taittaa hyvin kerman rasvaisuutta. Olen aiemmin kokeillut esimerkiksi vadelmia ja mustikoita, jotka myös toimivat erinomaisesti, mutta tänään kevään väreissä loistivat tosiaan lakka ja granaattiomenan siemenet :)

20140419_182514-normal.jpg