Raparperin satokaudelle ei näy loppua, vaan uusia vihreäpunaisia varsia puskee maasta tasaisella tahdilla, ja torillakin raparperia on ollut myynnissä koko kesän. Minä säilöin jo kesäkuussa raparperia sellaisenaan talven piirakka- ja kiisselitarpeiksi, ja nyt tein jugurtin kaveriksi ja kakun täytteeksi raparperihilloa, joka on huippuhyvää myös kaurapuuron kanssa!
Hilloaminen hoituu superhelposti hillo-marmeladisokerilla, jonka saa kaataa hillottavien marjojen tai hedelmien sekaan jo heti alkussa ja jolla saa aikaan mukavan kiinteän hillon.
Raparperihillo
1 kg raparperia pilkottuna
0,5 dl vettä
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria.
Ensin huuhdellaan ja pilkotaan raparperit.
Pilkotut varret kaadetaan kattilaan ja joukkoon laitetaan 0,5 desilitraa (kyllä, ihan olematon tilkka!) vettä.
Päälle humautetaan koko paketilinen hillo-marmeladisokeria ja levy laitetaan kuumenemaan.
Kuumenevia hillotarpeita sekoitellaan, jotta ne eivät pala pohjaan.
Kiehahtamisen jälkeen seoksen annetaan hiljalleen kiehua noin 15 minuuttia, jotta raparperit pehmenevät ja hillo muuttuu iiiihanan paksuksi ja kiiltäväksi. Kun hillo on valmista, sen päälle muodostunut vaahto kuoritaan pois lusikalla tai reikäkauhalla. Valmis hillo kaadetaan kiehuvalla vedellä sterilisoituihin purkkeihin ja kansi laitetaan kiinni. Purkit saavat jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa ja lopuksi jo viilenneinä ne voi laittaa pakkaseen ilman, että pakkanen alkaa ujeltaa.
Yhden purkin taidan kuitenkin jättää tuoreeltaan herkuteltavaksi...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.