Raparperin satokaudelle ei näy loppua, vaan uusia vihreäpunaisia varsia puskee maasta tasaisella tahdilla, ja torillakin raparperia on ollut myynnissä koko kesän. Minä säilöin jo kesäkuussa raparperia sellaisenaan talven piirakka- ja kiisselitarpeiksi, ja nyt tein jugurtin kaveriksi ja kakun täytteeksi raparperihilloa, joka on huippuhyvää myös kaurapuuron kanssa!

20170724-100209.jpg

Hilloaminen hoituu superhelposti hillo-marmeladisokerilla, jonka saa kaataa hillottavien marjojen tai hedelmien sekaan jo heti alkussa ja jolla saa aikaan mukavan kiinteän hillon.

Raparperihillo

1 kg raparperia pilkottuna

0,5 dl vettä

1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria.

Ensin huuhdellaan ja pilkotaan raparperit.

20170724-093957.jpg

Pilkotut varret kaadetaan kattilaan ja joukkoon laitetaan 0,5 desilitraa (kyllä, ihan olematon tilkka!) vettä.

20170724-094201.jpg

Päälle humautetaan koko paketilinen hillo-marmeladisokeria ja levy laitetaan kuumenemaan.

20170724-094514.jpg

Kuumenevia hillotarpeita sekoitellaan, jotta ne eivät pala pohjaan.

20170724-094846.jpg

Kiehahtamisen jälkeen seoksen annetaan hiljalleen kiehua noin 15 minuuttia, jotta raparperit pehmenevät ja hillo muuttuu iiiihanan paksuksi ja kiiltäväksi. Kun hillo on valmista, sen päälle muodostunut vaahto kuoritaan pois lusikalla tai reikäkauhalla. Valmis hillo kaadetaan kiehuvalla vedellä sterilisoituihin purkkeihin ja kansi laitetaan kiinni. Purkit saavat jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa ja lopuksi jo viilenneinä ne voi laittaa pakkaseen ilman, että pakkanen alkaa ujeltaa. 

Yhden purkin taidan kuitenkin jättää tuoreeltaan herkuteltavaksi...

20170724-100230.jpg