IMG_2668.jpg

Tämä mehevä ja kostea banaanikakku saa makunsa banaanin lisäksi tummasta siirapista, kardemummasta ja kanelista. Kakku on gluteeniton ja laktoositon, joten jälleen makeannälkänsä saa tyydytettyä moni kahvipöydän ääressä istuja.

Banaanikakku

2 ylikypsää banaania

100 g laktoositonta voita

2 kananmunaa

1 dl sirosokeria

0,5 dl tummaa siirappia

3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa.

Voi sulatetaan mikrossa ja kypsät banaanit muussataan haarukalla mussuksi.

IMG_2657.jpg

Kulhossa vatkataan kananmunat, sokeria ja siirappi vaaleanruskeaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

IMG_2658.jpg

Vaahtoon vatkataan joukkoon sulanut ja jäähtynyt rasva sekä banaanimussu. Lopuksi joukkoon sekoitetaan esim. nuolijalla kuivat aineet.

Taikina kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun torvivuokaan, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa. Koska kakku on gluteeniton, muista käyttää myös jauhotuksessa gluteenittomia korppujauhoja tai vaikka kookoshiutaleita tai mantelijauhetta.

IMG_2660.jpg

Koska banaani tekee taikinasta hyvin raskaan, paistolämpötila saa olla alhainen – vain 150 astetta – jotta kakku saa paistua 45–50 minuuttia. Kuumemmassa lämpötilassa pinta tummuisi liian äkkiä ja sisus jäisi raa'aksi. Kypsä kakku on kauniin ruskea ja irtoaa itsestään vuoan reunoilta.

IMG_2663.jpg

Kun kakku on hieman jäähtynyt, se kumotaan. Hätäisimmät herkkusuut voivat syödä kakkua jo paistolämpimänä, mutta sitä parempaa se on, mitä pidempään se saa jäähtyä ja tekeytyä. Yö jääkaapissa vie kakun maut aivan uudelle tasolle!

IMG_2665.jpg