Lupailin edellisessä postauksessa, että teen jotain hyvää valkuaisista. Marenkia tein vasta tovi sitten uunijäätelöön, joten täytyi keksiä jotain muuta. En ole koskaan tehnyt macaron-leivoksia mutta olen aina ihastellut niitä kahviloiden ja konditorioiden vitriineissä ja lasipurkeissa. Näen sieluni silmin värikimaran tasakoisia sileäpintaisia leivoksia; pinkkiä, keltaista, oranssia, violettia...

Oma kokeiluni on kuitenkin huomattavasti maanläheisempi: ei väriaineita eikä muita kommervenkkejä. Koska jäätelöstä jäi kaksi valkuaista, se saneli taikinani koon:

2 valkuaista

2,5 dl tomusokeria

100 g mantelijauhetta

1 tl perunajauhoja

Ensin valkuaiset vaahdotetaan kuohkeaksi ja ilmavaksi vaahdoksi, johon lisätään pikkuhiljaa tomusokeri. Kun kaikki sokeri on lisätty, sekoitetaan sen aikaa, että seos kiiltää ja tuntuu kiinteältä. Sen jälkeen seokseen käännellään varovasti keskenään sekoitetut manteli- ja perunajauhot.

Käytin taikinan pursottamiseen Lékuén pyöreää pursotinta, ja sain sillä mielestäni melko hyvin samankokoisia nokareita pellille nököteltyä. Halkaisija on ehkä joku pari senttiä; vähän isompiakin olisi voinut olla niin mahtuisi enemmän täytettä :)

20140412_152842%5B1%5D-normal.jpg

Taikinasta tuli kaksi pellillistä, joista ensimmäinen meni 150-asteiseen uuniin samantien ja jälkimmäinen odotteli noin vartin ennen paistamista. Jälkimmäisen pellillisen macaronit eivät halkeilleet pinnastaan ja ne levisivät tasaisesti, joten ehkä seisottamisessa on jokin juju.

20140412_155523%5B1%5D-normal.jpg

Jäähtymisen jälkeen täytin puolet macaroneista lime curdilla ja puolet maapähkinä-suklaalevitteellä. Käytin myös täyttämiseen pientä pakastuspussista tehtyä pursotinta, koska itse leivokset tuntuvat niin haurailta, ettei täytettä voi pahemmin lusikalla levitellä tai asetella. Tämän näköisiä nökösiä niistä loppujen lopuksi tuli:

20140413_153404%5B1%5D-normal.jpg

Sekä sitruuna että pähkinäsuklaa sopivat makuina hyvin leivoksen mantelisuuteen, mutta seuraavaksi haluan välttämättä tehdä pinkkejä höttöunelmia... :)