Kerroin jo aiemmassa postauksessani löytäneeni korvasieniä, ja tänään ne pääsivät ruokapöytään asti. 

20150514_113320.jpg

Metsästä ruokapöytään on kuitenkin melko pitkä matka, kun kyseessä on korvasieni, joka on käsittelemättömänä myrkyllinen. Keräämisen jälkeen sienet täytyi keittää runsaassa vedessä kahteen otteeseen, 5 minuuttia kummallakin kerralla. Kertojen välissä vaihdetaan puhdas vesi ja koko ajan on syytä huolehtia keittiön tuuletuksesta. Haju ei kuitenkaan ollut ollenkaan niin paha kuin etukäteen pelkäsin. Ihan, noh, sienimäinen.

Koska en halunnut aiheuttaa työpaikalleni harmia kuolemalla yllättäen ja jättämättä tulematta töihin, sienet saivat mennä pakkaseen odottamaan vapaapäivää, jolloin voisin huoletta maistella sieniä ja muut ehtisivät järjestellä työkuviot. Tahtoisin muistokirjoituksessani lukevan "kuollut onnellisena", jos kuolisin herkullisen makuiseen mutta myrkylliseen sieneen.

Mutta en kuitenkaan kuollut, joten rohkenen jakaa tämän reseptin muillekin. Keitettyjen korvasienten lisäksi muhennokseen päätyi yksi omalta pihalta löytynyt kartiohuhtasieni, koska se on kuulemma herkullinen.

Sieniä paistetaan ensin sen verran, että ylimääräinen neste haihtuu pois.

korvasieni.jpg

Sen jälkeen lisätään voita ja pieneksi pilkottua sipulia, joka saa kuullottua ja hautua pehmeäksi. Sen jälkeen lisätään ruokakermaa, joka saostetaan aavistuksella vehnäjauhoa. Mausteena tässä kokeiluerässä on vain pieni loraus valkoviiniä, mustapippuria ja suolaa.

Muhennos saa hautua ainakin kymmenisen minuuttia, jotta siitä todella tulee nimensä mukaisesti paksu ja täyteläinen muhennos. 

DSC_0195.jpg

Koska parsasesonki on vielä meneillään ja koska kuulemma parsa + korvasieni = match made in heaven, keitin muhennoksen kanssa vihreää parsaa. Keittoaika on noin 5 minuuttia suolatussa vedessä.

sienijaparsa.jpg

Eivätkä ole parsan ja korvasienen liittoa ylistävät väärässä! Toimii! Korvasieni maistuu miellyttävälle ja melko miedolle sienelle, joten oletin ehkä jotain hieman spektaakkelimaisempaa kaiken sen esivalmistelun jälkeen. Rakenteesta on kuitenkin annettava täydet kymmenen pistettä ja hieman enemmänkin, sillä sieni on edelleen täydellisen kiinteä ja miellyttävä suussa, vaikka sitä on keitetty yli kymmenen minuuttia ja pakastettu ja paistettu :)

DSC_0200.jpg

Korvasieni pääsee siis jatkoon, mutta en oikein tiedä, mitä muuta siitä kannattaisi tehdä kuin muhennosta? Toimisikohan korvasienikeitto?