Helsingin Sanomien Kiusauksessa-blogissa oli jokin aika sitten hauska purkkipuuroidea. Minun arkiaamuihini kuuluu tavallinen kaurapuuro erilaisine marja- ja hedelmälisäkkeineen, ja pidän puurosta kovin. Siksi olenkin mietiskellyt monesti, millaisia välipaloja voisin syödä iänikuinen leivän tai rahkan sijaan, ja tämä mausteinen ja mantelinen tuorepuuro on oivallinen välipala! Kiusauksessa-blogissa sitä mainostetaan porkkanakakkuna, ja kieltämättä kyllä siinä jotain samaa on, mutta kyllä kakku on kakku ja puuro ja puuro. Mutta kyllä tässä herkkupuurossa on myös makean jälkiruoan vivahdetta.

20170927-184513.jpg

Puuron tekeminen vie vain pienen hetken, mutta sen tulee saada tekeytyä yön yli, joten iltapalan teon yhteydessä tämä on kätevä tehdä purkkiin ja napata aamulla töihin tai muihin rientoihin mukaan. Tarvitaan:

1 porkkana

1 pieni ja kypsä banaani

1 dl soijamaitoa (lehmänmaitokin tietenkin käy)

0,5 dl maustamatonta, rasvatonta jugurttia

1 dl kaurahiutale-leseseosta

0,5 dl paahdettuja, suolattuja manteleita

1 rkl pellavansiemeniä

1 rkl juoksevaa hunajaa

0,5 tl kanelia

1 mm kardemummaa

1 mm inkivääriä.

Porkkana raastetaan ja muussataan haarukalla kulhossa banaanin kanssa. Mantelit rouhitaan ja ne yhdessä muiden aineiden kanssa lisätään joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Puuro on valmis purkitettavaksi!

20170927-184244.jpg

Puuro saa tekeytyä yön yli tai koko vuorokauden jääkaapissa, ja sinä aikana kaurahiutaleet ja leseet imevät nestettä itseensä ja turpoavat. Myös mantelirouhe ja siemenet pehmenevät hieman, mutta varsinkin mantelit jätän sen verran karkeaksi rouheeksi, että puurossa on kunnolla pureskeltavaa. 

20170928-062141.jpg

Mausteet ovat aivan ihanat puurossa, ja porkkanakakkua enemmän minusta tämä maistuu piparitaikinalta tai joulukakun taikinalta. Aamusuulleni tämä on liian voimakkaan makuista, mutta välipalana tämä on aivan mahtavan makuinen ja todellakin täyttävä ja energiaa antava!