Töistä tullessa mieli teki vietävästi mansikkatäytekakkua, mutta pohjasta ei ollut tietoakaan, joten toivoa kakun saamisesta vuorokauteen ei ollut. Siksi täytyi ajatella niin sanotusti outside the box, ja nyt nautimme jokainen omaa pikkuruista täytekakkuamme.

IMG_0550-normal.jpg

Välissä on mansikoita ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa, ja päällä kermavaahtoa, suklaarouhetta ja koristeena sitruunamelissan lehti. Melko perinteiset mansikkakakun ainekset siis. Pienessä pyöreässä leivonnaisessa on se ilo, että kaunis lautanen näkyy alta. Otinkin kaiken ilon irti asiasta ja tein jokaisen annoksen erilaiselle lautaselle, jotta niin apila, grapponia kuin arabian kukkasetkin pääsevät loistamaan! :)

IMG_0553-normal.jpg

Nautiskeluvaiheesta taaksepäin kelaten ensin täytyi tehdä ja jäähdyttää "kakkupohjat"... Jäähtyminen vei vain parisenkymmentä minuuttia, ja kakun rakenne kesti kolmeen osaan leikkaamisen todella hyvin murentumatta.

IMG_0548-normal.jpg

Pohjat näyttävät erehdyttävästi muffinseilta, ja niitähän ne ovat. Paistoin niitä ensin hetken 200 asteessa ja muutaman minuutin kuluttua vähensin lämpöä 175 asteeseen ja annoin paistua 15 minuuttia, ja sen jälkeen taikina ei enää tarttunut puutikkuun.

IMG_0543-normal.jpg

Taikina on aivan tavallinen täytekakkupohjataikina, jossa on

4 munaa

1,5 desiä sirosokeria + 1 tl vaniljasokeria

1,5 desiä vehnäjauhoja

0,5 desiä perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta.

Taikinasta tuli melko sopivasti 12 muffinsivuoallista - vain hieman jäi leipurin ja apurin maisteltavaksi. Täytin vuoat huoletta melko täyteen, jotta taikina kohoaisi kauniisti hieman vuoan reunan yli ja saisin kakuilleni kunnolliset kannet.

IMG_0542-normal.jpg

Näin syntyi todella nopeasti 12 pientä (ne ovat kai 1/3 munan täytekakkuja..?) pikkukakkusta, jotka ovat loistava keksintö (vaikka itse sanonkin) pieneen talouteen! Muffinsit voi tehdä etukäteen pakkaseen, ja kakun mieliteon yllättäessä niitä voi sulattaa ja täyttää vaikka yhden kerrallaan. Ajatusta voisi soveltaa myös moninaisten ruoka-allergikkojen ja nirsojen kestittämiseen, jolloin jokaisen kakun voisi täyttää eri tavalla. Tai vieraat voisivat jopa täyttää itse omat kakkunsa tarjolla olevista herkuista :)