Tabbouleh on vilahdellut ravintoloiden ja bloggaajien ruokalistoilla jo jonkin aikaa, ja nyt myös minä ristin tähänastiset couscoussalaattini täksi libanonilaiseksi ruoaksi, koska ei tabbouleh mitään sen ihmeempää tarkoita kuin couscousista, yrteistä ja kasviksista tehtyä herkkusalaattia. Ja tämä jos mikä on herkullista pikaruokaa.
Couscous kypsyy kahdessa minuutissa, kun mittaa kattilaan tai suoraan tarjoiluastiaan yhtä paljon couscousia ja kiehuvaa vettä. Kansi päälle ja kaksi minuuttia niin salaatin ruokaisa pohja on valmis. Couscousin saa irtonaiseksi, kun sitä hämmentelee hieman veden imeytymisen jälkeen. Salaatin lisukkeet voivat varmasti vaihdella, mutta ainakin tuoreet yrtit, tomaatti ja sipuli kuuluvat ehdottomasti täytteisiin. Minun viikonloppuherkussani - jota tein niin ison kulhollisen, että riittää takuulla koko viikonlopuksi, sillä olen yksiksesi kotosalla - on edellä mainittujen ihanuuksia lisäksi aurinkokuivattua tomaattia sekä paahdettuja ja suolattuja manteleita.
Tabbouleh (iso kulhollinen)
3 dl täysjyväcouscousia
3 dl kiehuvaa vettä
2 tomaattia
nippu tuoretta korianteria
~5 kevätsipulin vartta
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja + ~2 rkl niiden mausteöljyä
puolikkaan sitruunan mehu + hieman raastettua kuorta
100 g paahdettuja ja suolattuja manteleita
pari kierrosta suolaa myllystä
pari kierrosta pippurisekoista myllystä.
Mantelit rouhitaan ja kaikki kasvikset pilkotaan pieneksi. Ainekset sekoitetaan kypsän couscousin joukkoon ja lopuksi maustetaan sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Kannattaa maistella ja lisätä mausteita sen mukaan, että maku on omaan suuhun sopiva. Öljyn ja sitruunamehun määrällä voi säätää salaatin kosteutta: jos salaatti tuntuu liian kuivalta ja irtonaiselta, sekaan voi lorauttaa myös hieman tavallista oliiviöljyä, jos maku on jo sopiva.
Aurinkoista viikonloppua!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.