Tabbouleh on vilahdellut ravintoloiden ja bloggaajien ruokalistoilla jo jonkin aikaa, ja nyt myös minä ristin tähänastiset couscoussalaattini täksi libanonilaiseksi ruoaksi, koska ei tabbouleh mitään sen ihmeempää tarkoita kuin couscousista, yrteistä ja kasviksista tehtyä herkkusalaattia. Ja tämä jos mikä on herkullista pikaruokaa.

DSC_0326.jpg

Couscous kypsyy kahdessa minuutissa, kun mittaa kattilaan tai suoraan tarjoiluastiaan yhtä paljon couscousia ja kiehuvaa vettä. Kansi päälle ja kaksi minuuttia niin salaatin ruokaisa pohja on valmis. Couscousin saa irtonaiseksi, kun sitä hämmentelee hieman veden imeytymisen jälkeen. Salaatin lisukkeet voivat varmasti vaihdella, mutta ainakin tuoreet yrtit, tomaatti ja sipuli kuuluvat ehdottomasti täytteisiin. Minun viikonloppuherkussani - jota tein niin ison kulhollisen, että riittää takuulla koko viikonlopuksi, sillä olen yksiksesi kotosalla - on edellä mainittujen ihanuuksia lisäksi aurinkokuivattua tomaattia sekä paahdettuja ja suolattuja manteleita.

Tabbouleh (iso kulhollinen)

3 dl täysjyväcouscousia

3 dl kiehuvaa vettä

2 tomaattia

nippu tuoretta korianteria

~5 kevätsipulin vartta

kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja + ~2 rkl niiden mausteöljyä

puolikkaan sitruunan mehu + hieman raastettua kuorta

100 g paahdettuja ja suolattuja manteleita

pari kierrosta suolaa myllystä

pari kierrosta pippurisekoista myllystä.

Mantelit rouhitaan ja kaikki kasvikset pilkotaan pieneksi. Ainekset sekoitetaan kypsän couscousin joukkoon ja lopuksi maustetaan sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Kannattaa maistella ja lisätä mausteita sen mukaan, että maku on omaan suuhun sopiva. Öljyn ja sitruunamehun määrällä voi säätää salaatin kosteutta: jos salaatti tuntuu liian kuivalta ja irtonaiselta, sekaan voi lorauttaa myös hieman tavallista oliiviöljyä, jos maku on jo sopiva.

DSC_0328.jpg

Aurinkoista viikonloppua!