Taivaalta on satanut pari päivää räntää, mutta silti jostain pilven raosta on hetkittäin tullut jo ihan keväinen valo ja tuntu. Linnutkin laulaa sirkuttavat jossain puiden oksistojen uumenissa valoisan aikaan! Minun on tehnyt viime päivät mieli kaikkea raikasta ja keveää, ja keittelin aamu- ja välipalaksi raparperikiisseliä viime kesän jättiläismäisistä raparpereista.

DSC_0042.jpg

Maustoin kiisseliä hyppysellisellä kanelia ja vaniljaa, ja raparperin kaverina tulee olla tietenkin jotain maitotuotetta - tässä tapauksessa jugurttia.

Kiisselin teko on mielettömän helppoa, ja kiisselillä saa aivan huomaamattaan päivän marja-annoksen, vaikka marjat eivät sellaisenaan juuri sillä hetkellä maistuisi.

raparperikiisseli

600 g raparperia

noin 1 litra vettä

0,5-1 dl sokeria

1 tl kanelia

muutama tippa vanilja-aromia

suurusteeksi 0,5 dl kylmää vettä + 3 rkl perunajauhoja.

Raparperia, sokeria ja vettä keitellään sen aikaa, että seos kiehahtaa ja raparpereiden rakenne pehmenee. Makeutta kannattaa maistella ja lisätä tarvittaessa sokeria, koska tässä vaiheessa se vielä liukenee tasaisesti. Kiehuvaan seokseen kaadetaan ohuena nauhana suuruste, joka on tehty keskenään sekoitetusta kylmästä vedestä ja perunajauhosta. Tämän jälkeen kiisselin annetaan vielä pulpahtaa, ja lopuksi joukkoon sekoitetaan mausteeksi kaneli ja vanilja.

DSC_0037.jpg

Kiisselin pinnalle voi ripotella hieman sokeria, jotta siihen ei muodostu suurusteesta "kalvoa". Kiisseli kannattaa säilyttää jääkaapissa, ja siellä se säilyy hyvinkin viikon verran - paitsi että ainakin täällä se tulee syödyksi ennen sitä.

Olen ihan hurahtanut raparperin kirpeyteen ja kanelin makuun: syön tätä jugurtin kanssa, rahkan kanssa, puuron kanssa, myslin kanssa... Onneksi on iso kulhollinen!