Ei taida olla mikään tunnustus, että minä rakastan suklaata kaikissa sen olomuodoissa. Toiset muodot ovat kuitenkin vielä parempia, ihanampia ja kielen mennessään vievempiä kuin toiset, ja se tuli tänään todistettua suklaapannacotan muodossa.

IMG_1840.jpg

Pannacottaa olen toki tehnyt ennenkin, ja se on ollut aina herkullista, joten sinällään ei ole yllättävää, että suklaan lisääminen reseptiin tekee siitä vielä herkullisemman.

Suklaapannacotta

5 dl vispikermaa

3 rkl sokeria

125 g tummaa (väh. 70 % kaakaota) suklaata

2 liivatelehteä.

Sokeri sekoitetaan kattilassa kylmään kermaan, ja seoksen annetaan hiljalleen kiehua noin kymmenen minuuttia. Kun kerma on ruvennut kiehumaan, liivatelehdet kannattaa laittaa likoamaan, jotta ne ehtivät liota.

Kiehunut kermaseos otetaan pois liedeltä, ja siihen sekoitetaan pilkottu suklaa. Suklaa sulaa helposti kuumaan kermaan, mutta tarvittaessa pannacotan voi laittaa vielä hetkeksi lämpimälle liedelle, jotta seoksesta tulee varmasti tasaista. Lopuksi joukkoon lisätään puristetut liivatelehdet.

Seos jaetaan annosmaljoihin. Minä tein 5 annosta, mutta koska kerman ja suklaan yhdistelmä (yllättäen) on todella täyteläistä, pienempikin annos olisi voinut riittää (ehkä). Mutta reseptistä tulee syöjien makeanhimon mukaan siis 5-8 annosta.

suklaapannacotta.jpg

Pannacotat saavar hyytyä yön yli jääkaapissa. Annokset kannattaa kelmuttaa vasta siinä vaiheessa, kun hyytyminen on jo kunnolla alkanut. Näin kelmu ei valahtaessaan pääse turmelemaan jälkiruokien pintaa.

Minusta annoksen voisi tarjoilla ihan sellaisenaan, mutta toisaalta se kaipaa hieman väriä. Raastoin päälle hieman maitosuklaata isoina kiehkuroina, jotta sain pintaan korkeuseroja, ja ripottelin päälle sinisiä, lakritsinmakuisia strösseleitä.

suklaapannacotta2.jpg

Lakritsi sopii todella hyvin yhteen suklaan kanssa, joten esimerkiksi maultaan voimakkaampi salmiakkirouhe sopisi myös mainiosti :) Tuoreet vadelmat antaisivat ihanasti raikkautta annokseen, joten kesäisempänä ajankohtana käyttäisin varmaan niitä.