Vuoden pari ensimmäistä viikkoa olen viettänyt täysin hiljaiseloa blogirintamalla ensin vielä tunnelmoiden joulua ja sen jälkeen palaten töihin. Nyt pikkuhiljaa blogi palailee taas eloon, ja aloitan tällä ihanan puolukkaisella vispipuurolla, joka on tehty maissiryyneistä.

DSC_0221.jpg

Nautiskelin tätä juuri kulhollisen aamupalaksi, ja ei kai päivästä voi tulla muuta kuin hyvä, kun sen aloittaa näin vaaleanpunaisella ja pirteällä puurolla.

Vispipuuro valmistetaan gluteenittomana aivan samalla tavalla kuin mannasuurimoistakin. Ensin keitetään vettä, puolukoita ja sokeri 10-15 minuuttia tai niin kauan, että puolukat pehmenevät ja niiden rakenne rikkoutuu. Kuorettoman puuron tavoittelija siivilöi puuronsa keittämisen jälkeen, mutta minä tahdon ehdottomasti kuoret ja kaikki niiden vitamiinit ja flavonoidit mukaan.

DSC_0208.jpg

Kiehuvaan puolukkaliemeen vispataan maissiryynejä eli toiselta nimeltään polentaa, joka suurustaa puuron.

DSC_0212.jpg

Puuroa keitetään miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia polentan lisäämisen jälkeen, jotta hieman mannaa karkeammat ryynit kypsyvät. Valmis puuro kaadetaan kattilasta toiseen astiaan jäähtymään, ja jäähtynyt puuro vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi ja vaaleanpunaiseksi.

Puolukkavispipuuro

1 l vettä

5 dl pakastepuolukoita

1 dl (tai maun mukaan) sokeria

2 dl maissiryynejä eli polentaa.

 

Puuro on minusta parasta sellaisenaan tai pienen sokerihunnun kanssa, mutta hieman pehmeämpää makua arvostavat voivat lorauttaa joukkoon maitoa. Todellisen herkkusuun valinta on loraus kermaa tai vaniljakastiketta, jolloin vispipuuro taipuu hyvin välipalasta myös jälkiruoaksi.

DSC_0223.jpg