Ensi viikolla on jo helmikuu! Runebergin päivän lisäksi helmikuun alun sesonkijuhla on tietenkin laskiainen, johon kuuluvat olennaisesti laskiaispullat. Mustikka-rahkapullista inspiroituneena pullan leipominen siis jatkuu, ja nyt vuorossa ovat perinteiset kermavaahdolla ja mansikkahillolla täytettävät laskiaispullat.

DSC_0247.jpg

Pullataikina on tehty samalla ohjeella kuin mustikka-rahkapullien taikina, ja reseptin löydät täältä.

Puolen litran pullataikinasta voi kätevästi tehdä useamman sorttisia pullia kerralla tai sen voi pyöritellä pyöreiksi pulliksi, joista osan pakastaa ja täyttää myöhemmin mielensä mukaan.

Pullat saavat pyörittelyn jälkeen kohota pellillä lämpenevän uunin päällä sen aikaa, että uuni saavuttaa 225 asteen lämpötilan. Kun uuni on valmis ja pullat kohonneet, ne voidellaan kananmunalla ja niiden päälle ripotellaan raesokeria. Pullia paistetaan koosta riippuen 5-8 minuuttia, ja kypsän pullan tuntee kauniin ruskeasta paistopinnasta ja ontosta äänestä, joka kuuluu, kun pullan pohjaa hieman koputtaa sormella.

DSC_0239.jpg

Nämä ovat melko pieniä pullia, mutta hedonistinen takaa-ajatukseni on, että pullaan mahtuu suhteessa mahdollisimman paljon ihanaa täytettä. Ja täyttää pullan voi heti, kunhan se on jäähtynyt. Kerma vatkataan napakaksi vaahdoksi ja maustetaan hyppysellisellä sokeria sekä vanilja-aromilla, ja kerman lisäksi pullan pohjan ja kannen väliin lusikoidaan aimo keko kotitekoista mansikkahilloa.

DSC_0246.jpg

Sitten vain kansi päälle ja ääntä kohti!

DSC_0249.jpg

Tykkään aina tuunata leivonnaisia ja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä, ja ehdin vielä laskiaiseen mennessä tehdä vähintään muutamat erilaiset laskiaispullat, mutta täytyy kyllä todeta, että tässä asiassa ei ole perinteisen voittanutta! Mansikkahillo ja mantelimassa ovat syystä The Täytteet - ne vain maistuvat pullan ja kermavaahdon kanssa aivan parhailta. En silti lähtisi yhtään haukkumaan myöskään Nutella- tai sitruunatahnaversioita...