Keittiössäni vallitsee edelleen kaaos, mutta se on ollut tuottoisaa kaaosta, koska toinen syntymäpäiväkakku on jo valmis.
Tämä perinteinen lakka-kinuskikakku kätkee sisäänsä lakkahilloa sekä kinuskilla maustetun kerma-rahkaseoksen.
Lakka-kinuskikakku
Pohjan ohje löytyy täältä:
http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2016/10/merkkipaivan-kakkuvalmisteluja
Täyte:
3 dl laktoositonta vispikermaa
250 g laktoositonta maitorahkaa
1 dl kinuskikastiketta
+ 350 g lakkahilloa
Kostutus:
1,5 dl laktoositonta kevytmaitoa
1 tl vaniljasokeria
2 tippaa vanilja-aromia
Päälle:
2 dl laktoositonta vispikermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
+ ripaus suolaa
+ reunoille ja koristepursotuksiin 1,5 dl flora vispiä + 1 rkl tomusokeria.
Sitruksinen suklaakakku on vielä koristeita vaille, mutta muutoin sekin on jo hyvällä mallilla. Kostukkeena siinä on sama määrä vaniljamaitoa kuin lakka-kinuskikakussa, ja täytteenä on appelsiinimarmeladia, säilykemandariinia sekä suklaamousse.
Moussessa käytin Fazerin tummaa leivontasuklaata, koska se ei ole aivan niin makeaa kuin maitosuklaa.
Suklaan lisäksi moussessa on Philadelphia-tuorejuustoa sekä kermavaahtoa.
Kuorrutuksena kakussa on suklaaganache, joka on valmistettu sulattamalla tumma suklaa kuumaan kermaan. Tasaiseen kerma-suklaamassaan lisäsin vielä nokareen voita ja ripauksen suolaa aivan kuten kinuskiinkin. Häivähdys suolaisuutta – epäloogisesti kyllä – tuo makeuden aivan uudella tavalla esiin.
Sitruksinen suklaakakku
Pohjan ohje on täällä:
http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2016/10/merkkipaivan-kakkuvalmisteluja
Kostutus:
1,5 dl laktoositonta kevytmaitoa
1 tl vaniljasokeria
2 tippaa vanilja-aromia
Täyte:
230 g appelsiinimarmeladia
1 prk säilykemandariineja
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
4 dl laktoositonta vispikermaa
250 g tummaa suklaata
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
300 g tummaa suklaata
2 rkl voita
ripaus suolaa
Kakun pinta on vielä hieman alaston, koska koristeet puuttuvat. Ne ovat kuitenkin hyvää vauhtia valmistumassa, joten huomenna kaikki on valmista juhlahetkeä varten!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.