Viime päivinä on saanut pohtia, mitä laittaisi ruuaksi, kun on niin lämmin, ettei uunia tai liettä tee mieli pahemmin lämmitellä. Syön muutenkin paljon salaattia, joten se tuntui sopivalta vaihtoehdolta tänäänkin, kun töiden jälkeen tarvitsin ensisijaisesti kylmää nestettä, mutta myös erilaiset kivennäis- ja hivennäisaineet tuntuivat olevan tarpeeseen...

Oman pihan kitchen gardenista löytyy vihreää salaattia, rukolaa, basilikaa ja minttua, joten niistä tuli salaatin pohja.

IMG_0561-normal.jpg

Sekaan meni tomaattia, kurkkua, vesimelonia, ohuiksi lastuiksi leikattua porkkanaa, silputtua kukkakaalia, suolakurkkua ja tuoretta sipulia, ja päälle pihagrillissä paistettuja hallumijuustoa ja persikoita.

hallumisalaatti-normal.jpg

Vielä päälle aavistus suolaa ja pippuria, loraus oliiviöljyä ja pirskahdus sitruunamehua, ja makunautinto on valmis. Kirpeää, suolaista, makeaa, raikasta ja maanläheistä, pehmeää, sitkeää, rouskuvaa ja lehtevää - kaikki samalla lautasella. Ja erilaisia raaka-aineiden variaatioita on loputtomiin, joten en usko ketään, kuka väittää, että salaatti on tylsää! :)

PS. Kannattaa ehdottomasti hurahtaa tuollaiseen sitruunamehusuihkuttimeen, joka sitruunan päässä tököttää. Mainio vehje ja takuuvarma puheenaihe ruokapöytään ;)