20170908-184845.jpg

Rapean rouskuvaa, mantelista ja kauraisaa pohjaa, tahmeaa ja makeaa kirsikkahilloa ja rouskuvia klustereita pinnalla – kyllä, kaikkea tätä on gluteenittomissa kirsikkaruuduissa. 

Pohja valmistetaan kaurajauhoista, kaurahiutaleista, paahdetuista ja suolatuista manteleista, vaahterasiirapista ja miedosta kasviöljystä.

20170908-162134.jpg

100 g paahdettuja ja suolattuja manteleita

2,4 dl gluteenittomia kaurajauhoja (Myllärin jauho on ihanan karkeaa ja sopii siksi hyvin tähän)

2,4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1,2 dl vaahterasiirappia

1,2 dl rypsiöljyä

+ noin 300 g kirsikkahilloa.

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään kulhossa ennen kuin joukkoon kaadetaan öljy ja siirappi.

20170908-162623.jpg

Lopuksi joukkoon käännellään rouhitut mantelit. Taikinasta noin 2/3 painellaan leivinpaperoituun vuokaan paistamista varten.

20170908-163200.jpg

15 minuuttia 175-asteisessa uunissa vapauttaa ihanat pähkinäiset ja viljaisat tuoksut, ja kun pinta saa hieman väriä, pohja on esipaistunut. Paistetulle pinnalle levitetään kosolti kirsikkahilloa (tarkista, että hillossa ei ole käytetty mitään gluteenipitoista tärkkelystä tms.!) ja pieniä sattumia jäljelle jääneestä taikinasta.

20170908-165637.jpg

Täytettyä piirakkaa paistetaan vielä toiset 15 minuuttia, josta loppuajan piirakan voi nostaa uunin yläosaan niin, että pinta saa kauniin sävyn.

20170908-171813.jpg

Kun piirakka on jäähtynyt, sen voi nostaa vuoasta ja leikata sopiviksi annospaloiksi. Tosin tästä oli joku käynyt jo kaikki nurkat varastamassa miltei uunikuumana... Mutta ei se mitään, jäi minullekin aimo palanen maisteltavaksi :)

20170908-184857.jpg

Nyt on vasta perjantai ja tässä viikonlopussa on ollut jo niin paljon kulinaristista ihanuutta, että taidan postata uudemman kerran huomenna tai viimeistään sunnuntaina... Siihen asti nautinnollista viikonloppua!