Nämä herkullisen rapsakat ja paahtuneelta sokerilta sekä jopa salmiakkimaisen lakritsaiselta maistuvat keksit ovat ihana herkku teen kanssa tai vaikka tulevan viikonlopun vappujuhliin tarjottavaksi.
Taikinaan makua antavat tumma siirappi, aavistus vaniljaa sekä tietenkin jo keksien nimen mukaisesti lakritsijauhe.
Lakritsikeksit
175 g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl sirosokeria
1 kananmuna
0,5 dl tummaa siirappia
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl lakritsijauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
pari tippaa vanilja-aromia
+ pinnalle demerarasokeria ja lakritsijauhetta.
Huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdotetaan ensin sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Vaahtoon lisätään ensin kananmuna ja sitten siirappi koko ajan vatkaten. Sen jälkeen taikinaan sekoitetaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä vanilja-aromi. Valmis taikina kääritään kelmuun ja laitetaan puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
Psst! Taikina on muuten niin törkeän hyvää, että pidä varasi, että jotain paistettavaakin jää...
Kun taikina on jähmettynyt, uunin voi laittaa kuumenemaan 175 asteeseen ja varata valmiiksi 3 leivinpaperoitua uunipeltiä.
Taikinasta otetaan vajaan ruokalusikallisen kokoisia nökösiä, jotka pyöritellään käsissä palloiksi. Pallot pyöräytetään demerarasokeri-lakritsiseoksessa ja laitetaan väljästi pellille odottamaan paistamista.
Keksien väliin kannattaa jättää rutkasti tilaa, koska ne leviävät paistuessaan. Paistoaika on noin 12 minuuttia, ja siinä ajassa keksit litistyvät huomattavasti ja muuttuvat pinnalta kauniin kullanruskeiksi.
Keksien kannattaa antaa jäähtyä rauhassa pellillä ennen purkkiin tai tarjolle laittamista, jotta keksit ehtivät rapsakoitua. Sitten vain kahvipannu tai teevesi kiehumaan ja nautinnollinen keksihetki on valmis :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.