Kaupoissa on tähän aikaan vuodesta ihania päärynöitä, ja Valio on sesonkiin sopien (tai sattumalta?) lanseerannut maustetun leivontarahkan, jossa maistuu aito päärynä ja lapsuuden "lehmäkaramellit" mieleen tuova kinuski. Näistä raaka-aineista syntyy todella helppo ja herkullinen päärynärahkajälkkäri.IMG_2039.jpg

Tarvitaan kaksi kiinteää ja kypsää päärynää, yksi purkki kinuski-päärynärahkaa sekä noin desin verran kermavaahtoa. Toki halutessaan kermaa voi laittaa suhteessa enemmänkin, mutta toisaalta rahka on niin hyvänmakuinen ja rakenteeltaan miellyttävä, että se ei välttämättä tarvisisi kermaa lainkaan. Minä siis kuitenkin vaahdotin noin desin kermaa ja sekoitin sen rahkan joukkoon. Lisäksi pilkoin sekaan toisen päärynöistä.

IMG_2045.jpg

Toisen päärynän kuutioin ja paistoin kuumalla pannulla suolaisessa voissa muscovadosokerin kanssa, koska ajatus hieman paahtuneesta voista ja karamellisoituneista päärynäpaloista yhdessä makean kinuskisen rahkan kanssa on suorastaan kielenvievä. 

IMG_2065.jpg

Match made in heaven! Yhtä aikaa suolaista ja makeaa, raikasta ja täyteläistä, silkkisen pehmeää ja rouskuvan pureskeltavaa - ja niin helppoa ja yksinkertaista. Voisin syödä lusikalla pelkkää voista ja tummasta sokerista syntyvää lientä, mutta kun siihen lisää vielä raikasta hedelmää niin nam miten hyvää :)

IMG_2063.jpg