Pakkaset ovat kiillottaneet tienpinnat niin liukkaiksi, että omalla pihallakin voi laskea pyllymäkeä aivan tahtomattaan. Onneksi sama luisto on myös tarkoituksellisissa mäissä, ja nyt jos jonakin laskiaisena pulkka luistaa! Kun on ulkoillut poskensa punaisiksi pulkkamäessä, tämä yltiösöpö vadelma-vaahtokarkkilaskiaispulla maistuu taatusti lämpimän teen tai kaakaon kera.

DSC_0072.jpg

Mansikkahillo on vaihtunut pinkkiin ja hieman mansikkaa kirpeämpään vadelmahilloon ja kermavaahto valkoisiksi ja vaaleanpunaisiksi pikkuvaahtokarkeiksi, joita on kevyesti paahdettu tohottimella.

DSC_0071.jpg

Vaahtokarkit pysyvät hyvin pullan välissä, kun niiden alle levittää hillokerroksen koko pullapohjan alalle. Sitten vain hieman sormilla painaa vaahtokarkkeja kiinni toisiinsa sekä hilloon: sitten vain kansi päälle. Eikä haittaa, jos muutama putoaa lautaselle - ne voi nopsia sormin tai pudottaa kaakaon joukkoon!

DSC_0073.jpg

Paahtuneiden vaahtokarkkien mausta tulee aivan heti mieleen nuotiossa tikun nokassa paistetut vaahtokarkit, ja yhdessä pullan ja hillon kanssa mielikuva on aika lähellä tikkupullaa - nam!

Luistavaa laskiaissunnuntaita!