Huomenna on ystävänpäivä, joten tein sen hengessä sydänpikkuleipiä. Myös kaikki muu söpö ja vaaleanpunainen liitetään ystävänpäivään, joten pinkit sydänvaahtokarkit sopivat teemaan kuin - noh - sydänvaahtokarkit ystävänpäivään.

Nämä pikkuleivät ovat todella helppoja tehdä, joten vielä ehtii aivan mainiosti yllättävää ystävän pienellä suussasulavalla lahjalla :)

DSC_0277.jpg

Pikkuleipänä minulla on näissä sydämissä piparia, koska leivoin jouluksi turhan reilusti piparitaikinaa, ja nyt oli korkea aika saada se pois pakkasesta pyörimästä. Taikinaa oli puolisen kiloa, joten siitä tulee 3 pellillistä pieniä pipareita.

piparitaikina.jpg

Kaulitessa pääsin myös testaamaan uutta leivonta-alustaani, joka on ensituntumalta ihan yliveto! Kestää hyvin paikallaan, ei tartu ja mitattavia taikinoita ja kuorruteita varten alustassa on mitta-asteikot. Ainoa huono puoli tuli esiin tiskatessa - noin iso alusta on hankala saada tiskattua ilman että koko keittiö on roiskeissa. Alusta kestää kyllä tiskikonetta, joten ensi kerralla taidan laittaa sen sinne peseytymään.

Paistoin piparit 200 asteessa noin 7 minuuttia per pelti ja annoin niiden jäähtyä kokonaan. Kun piparit olivat jäähtyneitä, sovittelin mahdollisimman samanmuotoiset pareiksi ja tein täytteen.

Vatkasin purkillisen mascarponea ja 200 g vadelmahilloa tanakaksi massaksi. Lisäksi liotin yhden liivatelehden, jonka liuotin kiehuvaan sitruunamehutilkkaan, ja lisäsin sen koko ajan vatkaten massaan. Vadelmahillo on niin makeaa, etten lisännyt massaan ollenkaan sokeria, vaan päinvastoin sitruuna toi siihen pientä kaivattua raikkautta. Kannattaa maistella (njam!), jotta täytteessä on riittävän voimakas vadelman maku, koska piparit ovat itsessään aika voimakkaan mausteisia. Sitten vain massa pussiin.

DSC_0267.jpg

Pursotin täytettä jokaisen pipariparin pohjalle. Täytettä riittää reilusti jokaiseen pipariin, ja minulta jäi siltikin vähän yli.

DSC_0268.jpg

Sitä myöten vain kansi päälle, kun täyte on levitetty...

DSC_0269.jpg

Ja lopuksi kaikki kolmisenkymmentä sydäntä menevät jääkaappiin, jotta täytteen liivate jähmettää sen.

DSC_0270.jpg

Piparit ovat hyviä näinkin, ja varsinkin jos ystävän luokse on pitkä ja kivinen tie, kannattanee kuljettaa sydämet ilman kuorrutusta. Minun ei kuitenkaan tarvitse kuljettaa näitä mihinkään, joten tein punaisen kuorrutteen tomusokerista, punaisesta jauheväristä, sitruunanmehusta ja vedestä.

yst%C3%A4v%C3%A4np%C3%A4iv%C3%A4.jpg

Tomusokerikuorrute on makeaa, joten en halunnut kuorruttaa koko piparin pintaa, vaan tein erilaisista pisteistä ja viivoista sydämiä. Ohuet ja pienet yksityiskohdat myös kuivuvat nopeammin ja kovemmiksi kuin iso, yhtenäinen pinta.

DSC_0271.jpg

 

Hyvää ystävänpäivää kaikille ystäville ja ystävänmielisille :)