Joulu ei tule ilman piparkakkutaloa. Tai pikemminkin sen tekoa, koska loppujen lopuksi harvoin piparitaloa tulee edes syötyä. Se on koriste siinä missä ei-syötävätkin, ja sen tekeminen on ihanaa pipertämistä.

Tein tänä(kin) vuonna talon Myllyn Parhaan kaavoilla sen verran soveltaen, että savupiippu on korkeampi kuin ohjeessa ja toinen päätyseinä on umpinainen.

IMG_1965.jpg

Liimasin talon valkuaisesta ja tomusokerista tehdyllä pikeerillä, ja samaa käytin myös koristeluun valkoisena sekä punaisella ja kultaisella elintarvikevärillä värjättynä. Lisäksi talossa on erilaisia strösseleitä, joista ehdoton suosikkini on (uutuus?), lumihiutaleen muotoiset sokerikoristeet. Niitä on muun muassa toisessa kattopuoliskolla ja ripoteltuna mökin pihalle.

IMG_1966.jpg

Mökissä asuu jouluhiiri, joten hänelle täytyi tehdä lattianrajaan pieni hiirenkolo, josta kulkea :)

IMG_1969.jpg

Mökin lisäksi tein syötäviä joulukortteja suurella sydänmuotilla. 

IMG_1952.jpg

Minusta ainakin olisi ihanaa vaihtelua saada tällainen joulukortti, jonka säilyttämistä tai hävittämistä ei tarvitsisi joulun jälkeen erikseen pohtia - sen kun popsisi!

IMG_1951.jpg

Kuivuttuaan pikeerikoristeet ovat todella kestäviä, joten piparin voi huoletta kääriä vaikka sellofaaniin ja viedä saajalleen. Postittamista tämä ei taida sentään kestää, ellei pääse Fragile / Särkyvää -luokan kuoreen...