Ohhoh, niin se vain kesä loppui ja syksy ja työt alkoivat jälleen. Loman lopettajaisiksi ja "asuinkaverini" (kiitos mummo hienosta termistä) syntymäpäivien kunniaksi tein kesäisen marjakakun, jonka jo pelkästä katsomisesta tulee kesäinen fiilis!

20170801-200240.jpg

Pohja on perus kolmen munan sokerivaahtopohja, jonka tein jo edeltävänä päivänä ja annoin tekeytyä yön yli. Tein pohjan mittalasitekniikalla eli rikoin kananmunat yhteen lasiin ja kaadoin toiseen yhtä paljon sirosokeria. Sitten kaadoin sokerin puhtaaseen vatkauskulhoon odottamaan ja mittasin samaan lasiin vehnäjauhoja, perunajauhoja sekä pienen teelusikallisen leivinjauhetta niin, että jauhoja on yhteensä yhtä paljon kuin kananmunia. Sitten vain munat omasta lasistaan sokerin kaveriksi kulhoon ja vatkaamaan. Kun vaahto on miltei valkoista ja hyvin tanakkaa, jauhot siivilöidään ja käännellään varovasti taikinan joukkoon. Paistoa 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Synttäriaamuna kävin ostamassa torilta litran mansikoista, toisen mokoman vadelmia ja pienen rasian mustikoita. Kaupasta vielä purkki kermaa ja toinen maitorahkaa – kakun ainekset ovat koossa.

20170801-073341.jpg

Vatkasin kerman napakaksi vaahdoksi ja sekoitin joukkoon rahkan sekä kaksi isoa ruokalusikallista hunajaa ja pari tippaa vanilja-aromia. Kun maku tuntui sopivan makealta (maitorahka on itsessään aika hapanta), kolmasosa täytteestä lusikoidaan kolmeen osaan halkaistun kakun alimman osan päälle. Kostutin kakkua soijamaidolla, johon sekoitin aimo ripauksen sokeria ja vaniljasokeria. Marjoja saa laittaa kermatäytteen päälle runsaasti, sillä onhan loppukesä marjojen kuningasaikaa!

20170801-074310.jpg

Sama täyteoperaatio toistetaan kakun keskimmäisen kerroksen kanssa, ja päällimmäiseksi asetellaan kakun kansi, jonka päälle tulee vielä loput kermatäytteestä sekä runsaasti marjoja ja/tai muita koristeita.

20170801-200233.jpg

Ihanan raikasta! Hunaja antaa kerma-rahkatäytteelle mukavan makeuden ja oman makunsa, mutta ennen kaikkea kakussa ovat pääosassa maukkaat, mehevät ja makeat marjaihanuudet!