Nämä aprikoosi-kookoscookiet ovat kuin kullankeltainen syysauringon säde, ja ne maistuvat niin iltapäiväteellä kuin brunssilla.
Cookien maut tulevat kuivatuista aprikooseista, kookoshiutaleista sekä valkosuklaasta, joten syysauringon lisäksi cookiet tuovat hieman trooppisia vivahteita mieleen, mitä en pistä ollenkaan pahaksi näin syksyaikaan, kun kaikkina päivänä auringonsäteitä ei kiusaksi asti ole tarjolla...
Taikina on tyypillinen pikkuleipätaikina eli ensin vatkataan huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri ja vaahtoon lisätään ensin kananmunat yksitellen, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kaikki herkut ja sattumat.
Aprikoosi-kookoscookiet (24 kpl)
210 g huoneenlämpöistä voita
4,5 dl fariinisokeria
1 iso kananmuna (jos M-kokoa, lisäksi 1–2 rkl nestettä)
6 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
100 g rouhittua valkosuklaata
100 g kuivattuja aprikooseja
75 g kookoshiutaleita.
Taikina on uskomattoman kauniin väristä ja paahteisen fariinisokerin, valkosuklaan ja hedelmäisen aprikoosin tuoksut ovat huumaavat!
Taikina on melko murenevaa, mutta siitä on kuitenkin helppo ottaa ruokalusikalla nökösiä, jotka laitetaan leivinpaperoidulle pellille riittävän kauaksi toisistaan. Cookiet eivät itsestään juuri leviä uunissa, mutta nököset kannattaa painella kädellä tai lasinpohjalla hieman litteämmiksi ennen uuniin laittoa. Paistolämpötila on 175 astetta ja -aika peräti noin 20 minuuttia, koska cookiet ovat sen verran suuria ja paksuja.
Paksut cookiet jäävät sisältä ihanan pehmeiksi ja jopa hieman tahmeiksi, ja ohueksi painetut cookiet ovat hyvin keksimäisiä tai pikkuleipämäisiä eli kauttaaltaan rapeita. Jokaiselle siis makunsa mukaan! :)
Nämä ovat niiin hyviä teen kanssa, että on aivan pakko ottaa vielä toinen!
Ja ehkä vielä kolmaskin... Paahtuneen valkosuklaan tuoksu leijailee nenääni niin houkutellen, että en vain voi vastustaa!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.