"Vakituinen työpaikkani erityisen pitkällä talvilomalla" eli kesätyöni, jota olen tehnyt jo useita kesiä peräkkäin, päättyi eilen tämän vuoden osalta, ja halusin muistaa ihania (kyllä vain, ihania, jos satutte tätä lukemaan) työkavereitani suklaajuustokakulla, jossa on hiven turkinpippuria.

Pohjan teen vaaleasta kääretorttupohjasta, koska se keventää mukavasti muutoin tuhtia ja täyteläistä suklaamoussea. Toki hyydykekakkuun sopii myös keksimuruista ja voisulasta tehty pohja, jos sellaisesta pitää enemmän :)

4 kananmunaa

1,5 dl sirosokeria

0,75 dl vehnäjauhoa

0,75 dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta.

Paistan kääretorttupohjat 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, ja kumoan ne aina heti uunista ottamisen jälkeen toiselle, sokeroidulle leivinpaperille. Koska kääretorttupohja jäähtyy nopeasti, täytettä voi alkaa valmistella oikeastaan heti.

DSC_0456.jpg

Kuvassa näkyvät jo kakun keskeiset maut eli suklaa ja turkinpippuri. 

600 g leivontasuklaata

6 dl vispikermaa

600 g Philadelphia-tuorejuustoa

maun mukaan sokeria (yleensä käytän 1 dl tomusokeria)

2-3 rkl kuumaa kaakaota (liivatteita varten)

6 liivatelehteä.

Suklaa sulatetaan ensin. Sen jälkeen vaahdotetaan yhdessä kulhossa kerma vaahdoksi ja laitetaan samalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sen jälkeen sekoitetaan toisessa kulhossa tuorejuusto, sulanut suklaa ja halutessaan sokeria. Liivatelehdet liuotetaan kuumaan kaakaoon, ja kaakao kaadetaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen. Lopuksi käännellään joukkoon kermvaahto.

suklaa-salmiakkijuustokakku.jpg

Tässä kakussa minä laitoin ensin pohjan päälle ohuen kerroksen suklaamoussea, sen jälkeen ripottelin turkinpippurirouhetta ohuelti ja tasoitin päälle lopun suklaamoussen. Toki turkinpippurin voi myös jättää pois tai korvata esim. mintunmakuisella Marianne-rouheella :)

Kakku saa hyydykekakkujen tapaan hyytyä ainakin 4-5 tuntia, vaikka suklaa tekeekin massasta melko tanakkaa heti alusta pitäen.

Minä annoin kakun olla yön yli jääkaapissa ja sen jälkeen leikkasin sen annospaloiksi, jotta kukaan ei varmasti jää ilman ;)

DSC_0461.jpg

Viimeiseksi koristelin palat suklaalla ja samalla turkinpippurirouheella, jota käytin myös kakun väliin.

DSC_0465.jpg

Rouhe sulaa huoneenlämmössä ja jääkaapissakin melko nopeasti, joten pitkään säilytettäviin kakkuihin sitä ei ehkä koristeeksi kannata laittaa. Nämä kakut eivät kuitenkaan säilyneet kauaa, joten nou problem.

DSC_0466.jpg