Tänään, tänään, tänään! Tänään on se päivä, kun ensimmäistä kertaa elämässäni jään omalla työlläni ansaitsemalle kesälomalle!! Ette voi uskoa tätä riemun määrää! Ja sen riemun halusin jakaa töissä myös työtovereideni kanssa, joten leivoin viimeiselle, lomaa edeltävälle päivälle pähkinäisiä suklaa-kirsikkacrookieita eli cookien ja brownien välimuotoja.

DSC_0288.jpg

Resepti on perusajatukseltaan samanlainen kuin skillet cookien, jota tein muutama viikko sitten. Ensin sulanut rasva ja sokeri sekoitetaan keskenään, siihen sekoitetaan kananmuna ja lopuksi kuivat aineet. Tässä reseptissä makua tuovat suolatut cashewpähkinät, tumma- sekä maitosuklaa ja hillotut kirsikan puolikkaat.

DSC_0272.jpg

Taikina näyttää superherkulliselta ja myös maistuu siltä! Olisin voinut syödä taikinaa usean pikkuleivän verran sellaisenaan...

DSC_0279.jpg

Taikinan voisi tehdä alusta asti esim. valurautapannussa ja paistaa samassa astiassa, mutta koska en omista valurautapannua, tein taikinan perinteiseen tapaan kulhossa ja paistoin noin 25x25-kokoisessa, reunallisessa neliövuoassa.

DSC_0281.jpg

Crookien päälle voi vielä ripotella hieman pähkinörouhetta ja suklaapaloja, jotta jo pinnasta näkee, mitä makuja ihanan mehevissä ja päältä rapeissa paloissa on... Paistolämpötila on 175 astetta ja aika noin 25-30 minuuttia. Sisus saa jäädä meheväksi ja taikinamaiseksi, joten kypsyyden näkee pintaväristä ja siitä, että reunat irtoavat leivinpaperista.

DSC_0284.jpg

Crookie saa jäähtyä vuoassaan täysin ennen leikkaamista, mutta jääkaappikylmäksi sitä ei kannata laskea, koska silloin kovat suklaapalat hankaloittavat leikkaamista merkittävästi.

DSC_0285.jpg

Pienet kahvin kanssa nautittavat suupalat tuntuivat olevan kovassa suosiossa, ja eräs kollegani luonnehti crookiepalaa "syntisen hyväksi". Ei huono meriitti brownien ja pikkuleivän liitolle laisinkaan ;) Kirsikat tekevät taikinasta todella mehevän, ja runsaat suklaa- ja pähkinäsattumat takaavat suolaisen ja makean koukuttavan liiton - ah, kyllä näiden makujen siivittämänä kelpaa aloittaa LOMA!

Pähkinäiset suklaa-kirsikkacrookiet

150 g sulaa voita

3 dl sirosokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

200 g suklaata (puolet maito-, puolet tummaa)

50 g suolattuja cashewpähkinöitä

50 g hillottuja kirsikoita (minulla oli omatekemiä, myös esim. säilötyt hapankirsikat sopisivat).

Olen lomallani reissun päällä enkä varmaan kovin paljon blogini (tai edes netin) ulottuvilla, joten palaan viimeistään parin viikon kuluttua uusien herkkutuulien siivittämänä... Aurinkoisia kesäpäiviä! <3