Työkaverini totesi tänään, että voi kun joku kieltäisi maanantait lailla. Itselläni on hieman sama fiilis; erityisesti kun on tehnyt viikonloppuna jotain tavallisuudesta poikkeavaa ja unohtanut arjen totaalisesti, maanantai tuntuu melko julmalta. Mutta siksi voi leipoa! Tein maapähkinävoi-suklaabrownieita ja luulen, että maanantaileipomisesta voisi vaikka tulla tapa ;)

DSC_0072.jpg

Maapähkinävoi-suklaabrowniet

100 g taloussuklaata

200 g vaaleaa leivontasuklata (maitosuklaan ja tumman suklaan välimuoto)

3 isoa ruokalusikallista maapähkinävoita (a ~0,5 dl)

170 g voita

3 kananmunaa

1 keltuainen

1,5 dl fariinisokeria

1,5 dl sirosokeria

1 tl vanilja-aromia

1,75 dl vehnäjauhoja.

Suklaat, voi sekä maapähkinävoi sulatetaan kattilassa tasaiseksi, kiiltäväksi ja lusikoitavan herkulliseksi massaksi, joka laitetaan sivuun jäähtymään.

Toisessa kulhossa vatkataan kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, joka muuten on fariinisokerin ja ekstrakeltuaisen ansiosta todella kauniin meripihkan väristä. Kun vaahto on ilmavaa, siihen sekoitetaan suklaa-voiseos, vanilja sekä jauhot. Taikinaa saa sekoittaa aika huoletta, koska se on joka tapauksessa melko raskas suklaan ja voin paljoudesta. Täyttä ihanuutta siis!

Puolet taikinasta kaadetaan noin 25x25-kokoiseen vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.

DSC_0064.jpg

Minä säästin muutaman palasen taloussuklaata suklaa-voiseoksen teosta ja rouhin ne taikinan päälle. Samoin ladoin siihen muutaman (tai vähän enemmänkin...) teelusikallisen maapähkinävoita sattumiksi.

DSC_0065.jpg

Loput taikinasta tulee tietenkin piilottamaan sattumat, ja sitten eikun uuniin. 175 astetta ja brownien mutaisuuden tykkäämisasteesta - ja uunista - riippuen 25-40 minuuttia. Minusta oikein mutakakkumaisen löysä brownie on aivan parasta, joten paistoin hieman alle puoli tuntia uunin alimmalla tasolla.

DSC_0069.jpg

Pinta on selkeästi kypsä ja reunat irtoilevat leivinpaperista, mutta sisällä on ihanaa, valuvaa suklaa-maapähkinävoibrownieta. Tervetuloa maanantai milloin tahansa!

DSC_0074.jpg

Malttamattomana sieluna leikkasin brownien lämpimänä, joten sisus luonnollisesti haluaa valua joka suuntaan, eivätkä palat pysy täydellisen säntillisinä neliöinä. Vaan haittaako tuo!? Kovin nopeasti brownietornini hupeni...

DSC_0075.jpg

..ja jäljelle jäi vain pienenpieni pala, jossa sattuu näkymään kivasti leivonnaisen sisään piilotettu maapähkinävoiyllätys :)