Kesän ensimmäiset mustikat kerätty! Näillä leveysasteilla raakaa on vielä aika paljon, mutta sen verran saalista kuitenkin kertyi, että saa leipoa muutaman mustikkaihanuuden :) Mustikkasesongin starttaa valkosuklaa-mustikkamuffinit.
Tarvitaan tietenkin mustikoita.
Mustikka-valkosuklaamuffinit
3 kananmunaa
1,5 dl sirosokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
150 g sulaa margariinia
1,5 dl kevytmaitoa
1,5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata.
Mustikoiden makuun sopii ihanasti valkosuklaa, ja käytin tällä kertaa Tobleronen valkosuklaata, jossa on ihania nougathippuja. Nam!
Väritkin ovat niin kauniit, että tästä ei voi tulla muuta kuin hyvää!
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, ja vaahtoon lisätään vuorotellen keskenään sekoitetut jauhot sekä sula margariini ja maito. Vaahdottamisen jälkeen sekoitetaan mahdollisimman vähän, jotta taikinasta ei tule sitkeää. Viimeiseksi käännellään joukkoon mustikat ja suklaa.
Muffineita paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia niin että ne ovat kauniin ruskeita ja irtoavat vuoan reunoista helposti.
En ehtinyt edes kameran ääreen kun jo muffinin reunasta hävisi pala! Niin hyvää ettei kuvatuksi saa...
Ihanat mustikat ja ihanat muffinit! :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.