Kuharullat ovat minun mielestäni yksi mahtavimpia asioita, joita kalasta voi syötäväksi valmistaa. Ne ovat myös (pienestä näpertelystä huolimatta) helppoja ja nopeita tehdä, joten tahdon jakaa reseptin myös täällä. Eikä ruokaa varten tarvitse mennä edes kalaan, jos kaupungista sattuu löytymään nimeltä mainitsematon mainio lihakauppa, jonka kalavalikoimat ovat myös erinomaiset ;)
Kuhafileet halkaistaan pituussuunnassa kahtia ja maustetaan suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Laitoin hieman myös paprikajauhetta, joka antaa miedosti makua ja reilusti väriä kastikkeeseen,
Maustettujen fileiden päälle ripottelin katkarapuja ja parhaani mukaan rullailin fileet rulliksi.
Kiinnitin rullat parilla cocktailtikulla ja laitoin vuokaan, jonka pohjalla on kylmäsavulohikuutioita.
Koska kylmäsavulohi on suolaista, rulliin ei kannata hölvätä suolaa mahdottoman paljon. Kun kaikki rullat on vuoassa, päälle tulee 3 desiä ruokakermaa, jonka maitomaisuutta on tasapainottamassa loraus soijaa, joka antaa myös samalla hieman väriä.
Sitten uuniin! 175 astetta ja noin puoli tuntia.
Kalojen kypsyessä tarvitsee ainoastaan keittää pasta, ja ateria on valmis!
Minulle maistui kuhan kanssa kuiva omenasiideri, mutta oikeastaan valkoviini olisi tietenkin tässä paikallaan,
Kuhan tässä nyt nautiskelen!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.