Raparperit ovat jo nostaneet ihanat punertavat vartensa maasta, mikä on varma merkki kesäleivonnaisten sesongin alkamisesta! Ensimmäisten raparperien kanssa en halua kikkailla mitään, vaan täysin perinteinen ja siksi niin ihana raparperi-kaurapaistos maistuu juuri itseltään eli raikkaan kirpeältä ja makealta raparperilta!

DSC_0128-2.jpg

Ensin huuhdellaan ja pilkotaan nuoret ja sorjat raparperinvarret noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja laitetaan uunivuokaan fariinisokerin ja perunajauhon kanssa.

DSC_0120.jpg

Toisessa kulhossa nypitään voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri ja vanilja murumaiseksi seokseksi, jolla raparperit vuorataan ja jonka alla raparperit saavat hautua pehmeäksi ja täyteläiseksi hillokkeeksi.

raparperi-kaurapaistos

noin 500 g raparperia

2 rkl perunajauhoja

2 rkl fariinisokeria

kauramuru:

100 g jääkaappikylmää voita

5 dl kaurahiutaleita

1 dl fariinisokeria

5 tippaa vanilja-aromia.

DSC_0122-2.jpg

Paistosta paistetaan 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes raparperit ovat muhevia ja pehmeitä ja kaurapaistos kullanruskeaa ja kypsän viljaisen tuoksuista.

DSC_0131-2.jpg

Kuuman paistoksen päälle sopii täydellisesti vaniljajäätelö, joka sulaa herkulliseksi vaniljakastikkeeksi. Myös hieman makea vaniljarahka on mahtava pari kirpeälle raparperille.

DSC_0125.jpg