Raparperit ovat jo nostaneet ihanat punertavat vartensa maasta, mikä on varma merkki kesäleivonnaisten sesongin alkamisesta! Ensimmäisten raparperien kanssa en halua kikkailla mitään, vaan täysin perinteinen ja siksi niin ihana raparperi-kaurapaistos maistuu juuri itseltään eli raikkaan kirpeältä ja makealta raparperilta!
Ensin huuhdellaan ja pilkotaan nuoret ja sorjat raparperinvarret noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja laitetaan uunivuokaan fariinisokerin ja perunajauhon kanssa.
Toisessa kulhossa nypitään voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri ja vanilja murumaiseksi seokseksi, jolla raparperit vuorataan ja jonka alla raparperit saavat hautua pehmeäksi ja täyteläiseksi hillokkeeksi.
raparperi-kaurapaistos
noin 500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
2 rkl fariinisokeria
kauramuru:
100 g jääkaappikylmää voita
5 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
5 tippaa vanilja-aromia.
Paistosta paistetaan 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes raparperit ovat muhevia ja pehmeitä ja kaurapaistos kullanruskeaa ja kypsän viljaisen tuoksuista.
Kuuman paistoksen päälle sopii täydellisesti vaniljajäätelö, joka sulaa herkulliseksi vaniljakastikkeeksi. Myös hieman makea vaniljarahka on mahtava pari kirpeälle raparperille.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.