Vihdoin oli pari päivää vapaata, joten oli aikaa toteuttaa ajatus täyteläisestä suklaakakusta, jossa olisi joku juju. Olin pyöritellyt ajatuksia viskikermasta tai kuivatuista tyrneistä ja vaikka mistä, mutta loppujen lopuksi päädyin chiliin. Lopputuloksena on siis chili-mutakakku, jonka kanssa on vaniljaista rahkapehmistä.

20140522_080456%5B1%5D-normal.jpg

Ensin sulatetaan 200 grammaa leipomissuklaata ja 2,5 desiä juoksevaa rasvaseosta (käytin flora culinessea) kattilassa. Suklaaseokseen lisätään chilirouhetta, jonka tulisuutta on helppo (ja nautinnollinen...) testata suklaaseosta maistelemalla. Itse laitoin teelusikallisen, jolloin suklaaseos oli hieman liian tujua, joten ajattelin itse kakussa olevan juuri sopivasti ytyä.

20140521_131322%5B1%5D-normal.jpg

20140521_130449%5B1%5D-normal.jpg

Suklaaseos saa jäähtyä sen aikaa, kun 4 kananmunaa ja 2 desiä sokeria vatkataan ilmavaksi vaahdoksi. Vaahtoon lisätään 2,5 desiä maizena-jauhoa, johon on sekoitettu teelusikallinen leivinjauhetta. Minä olin juuri ennen leipomista katsonut kokkiohjelmaa, jossa oltiin äärettömän tarkkoja siitä, että tekeillä olevaan taikinaan lisättiin jauhot siivilöimällä ja muovi- tai metallilusikalla (EI puu!) sekoittamalla. Siispä tein itse aivan samalla tavalla, kunnes lopulta hoksasin, että taikinasta ei voi suklaa-rasvaseoksen takia tulla millään ilveellä kakkutaikinan kevyistä. Meni siis hieman turhan hifistelyn puolelle, mutta eipä tuosta mitään haittaakaan ollut ;)

20140521_130107%5B1%5D-normal.jpg

Jauhojen jälkeen taikinaan kaadetaan siis suklaa-rasvaseos, minkä jälkeen taikina on valmis uuniin.

20140521_130950%5B1%5D-normal.jpg

Minä paistoin kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 25 minuuttia, jonka jälkeen kakku oli edelleen hyvin hyllyvää. Jos haluaa kakustaan kiinteämmän ja vähemmän mutakakkumaisen, paistoaikaa voi pidentää. Minusta taikinamainen sisus on kuitenkin mielettömän hyvää, joten paistan vain juuri sen verran, että pinta on kypsynyt ja kakku pysyy kasassa.

20140521_133835%5B1%5D-normal.jpg

Kun kakku on jäähtynyt, se irrotetaan irtopohjavuosta. Näin vopottava kakku on helpompi irrottaa vuoasta, kun pohjalle laittaa leivinpaperin, mutta kiinteämpi irtoaa varmasti ilmankin.

20140521_160211%5B1%5D-normal.jpg

Mutakakku on hyvää vaniljajäätelön kanssa, mutta vielä paremmin sen kaveriksi sopii maailman helpoin vaniljajäätelöstä ja maitorahkasta tehty kotitekoinen pehmis: puoli litraa vaniljajäätelöä annetaan pehmetä huoneenlämmössä, ja siihen sekoitetaan sähkövatkaimella purkillinen maitorahkaa (valion rahkalla tulee paljon parempaa kuin halpismerkkien; en tiedä miksi?). Kumma kyllä hapan rahka korostaa vaniljan makua ja tekee pehmiksestä taivaallista. Pieni happamuus korostaa kivasti myös kakun suklaista makeutta, joita kumpaakin vielä täydentää chilin pehmeä potku. Ihanaa! :)

20140521_195324%5B1%5D-normal.jpg