Uskoani ikuiseen rakkauteen on vahvistettu aivan lyhyen ajan sisällä kahteen otteeseen. Pari viikkoa sitten saattelimme hautaan miehen, jota sydäntäsärkevästi surren jäi kaipaamaan leski yli viidenkymmenenseitsemän yhteisen vuoden jälkeen. Nyt viikonloppuna juhlistimme pirteiden isovanhempieni timanttihäitä eli 60-vuotishääpäivää, ja virallista hääpäiväpotrettia sommitellessani "nuoripari" otti välittömästi toisiaan kädestä. Kyllä tuollaista taivalta jo kelpaa juhlistaa!
Minä sain kunnian tehdä hääpäivätarjoiluihin täytekakun, ja oli alusta asti selvää, että kakku olisi hyvin perinteinen kermakakku mansikkahillotäytteellä ja hedelmäkiillekuorrutuksella.
Tein kuuden munan pohjan etukäteen pakkaseen ja täytin sekä kuorrutin sen juhlia edeltävänä päivänä, jotta maut ehtisivät tasaantua ja kakku olisi ihanan kostea ja mehevä.
Kakun välissä on vaniljalla maustettua mansikkahilloa sekä kermavaahdosta ja rahkasta sekoitettu täyte. Kostutukseen käytin sitruslimsaa.
Pinnalla on kavalkadi keväisen värisiä hedelmiä ja marjoja: mansikoita, kiiwiä, viinirypäleitä, kirsikoita, persikkaa sekä karambolaa. Hedelmien ja marjojen päälle on valeltu ohuelti hyytelösokerista ja vedestä keitettyä kiillettä, jotta pinta on kauniin näköinen ja koristeet pysyvät hyvinä eivätkä rupea esim. tummumaan.
Reunat on pursotettu flora vispillä käyttäen 18 millin kukkatyllaa.
Kakku maistui sekä juhlaparille että vieraille, ja saan kuulemma tehdä kakun myös seuraavien pyöreiden vuosien juhliin!
Hedelmätäytekakku
Pohja:
6 kananmunaa
2,75 dl sirosokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
+ voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen
Paisto: 175 asteessa noin 45 min vähintään 24-senttisessä vuoassa
Täyte:
1 prk vaniljalla maustettua mansikkahilloa
4 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
+ noin 2 dl sitruslimsaa kostutukseen
Kuorrute & koristeet:
säilykepersikkaa, -kirsikoita ym.
tuoreita viinirypäleitä, mansikoita, kiiwiä, karambolaa ym.
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
4 dl flora vispiä
0,5-1 dl tomusokeria.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.