Tätä päivää on tässä taloudessa odotettu hartaasti. Viimeisinä päivinä ensin raikui The final countdown, parin päivän päästä The number of the Beast, ja tänään se viimein koitti: GTJ0! En suinkaan itse ole ollut pukenut kurkkusalaatteja ylleni, vaan veljeni asepalvelus päättyy ihan näillä näppäimillä.

Keskiverto jantteri tahtoisi ehkä korean täytekakun ja kuohuviiniä, mutta veljeni on sen verran uniikki tapaus, että hän tahtoo suklaa-kinuskiruutuja ja magyar-viiniä. Se siis hänelle suotakoon.

Nimi köyhän miehen miljonöörileivokset tulee näiden ruutujen pohjataikinasta, joka on valmis kauramurotaikina. Se vain ykskantaan maistuu tässä parhaalta ;) Pohja paistetaan ja annetaan jäähtyä kunnolla ennen täytteiden levittämistä.

20140618_183932%5B1%5D-normal.jpg

Pohjan päälle tulee ensin kinuski, joka keitetään 2 desistä kermaa ja 2 desistä fariinisokeria.

20140618_184153%5B1%5D-normal.jpg

Seosta keitetään koko ajan hämmentäen noin 15 minuuttia tai niin kauan, että kinuski on riittävän paksua. 20140618_190033%5B1%5D-normal.jpg

Lopuksi kinuski otetaan pois levyltä ja siihen sekoitetaan teelusikallinen suolaista voita, joka viimeistelee rakenteen ja antaa messevän kiillon. Kun kinuski on kunnolla jäähtynyt, se levitetään murotaikinapohjalle.

20140618_192155%5B1%5D-normal.jpg

Kinuskin täytyy antaa jäähtyä ja asettua tässäkin välissä ennen kuin sen päälle levitetään sulatettu tumma suklaa. Yleensä ohjeissa on 150 grammaa suklaata, mutta koska levyt monesti ovat 200 grammaan painoisia, tein tämän annoksen kokonaisesta levystä Fazerin taloussuklaata.

20140618_202929%5B1%5D-normal.jpg

Suklaankin, yllätys yllätys, täytyy antaa jähmettyä ennen kuin levyn (en oikein tiedä kutsuisinko sitä kakuksi vai pikkuleiviksi vai miksi) voi leikata. Mutta pelkkä jähmettyminen ei riitä, vaan sen jälkeen suklaan täytyy antaa pehmetä huoneenlämmössä, jotta suklaa leikkautuu nätisti eikä murene ja halkeile. Minä pidin levyä yön yli jääkaapissa ja sen jälkeen tunnin huoneenlämmössä, minkä jälkeen leikkaustulos on oikein siisti.

20140619_082814%5B1%5D-normal.jpg

Leipuri ehti varastaa jo yhden kulmapalan ennen kuvan ottamista, mutta loput jäävät odottamaan varusmiehen (vai onko se jo nyt reservimies?) saapumista. Suklaan ja kinuskin yhdistelmä kuulostaa varmasti oikein tårta på tårta -ylilyönniltä, mutta suosittelen kokeilemaan! Makeaahan se toki on, sitä ei käy kieltäminen, mutta rapean ja kauraisen pohjan kanssa suussa sulava kinuski ja ihanasti lohkeileva suklaakuorrutus muodostavat metkan makyhdistelmän :)