Appelsiinisesonki on parhaimmillaan, ja sellaisenaan tai smoothiena nauttimisen lisäksi appelsiineista saa täydellisen raikkaan salaatin, kun yhdistää hedelmän punasipulin kanssa. Tämä appelsiini-sipulisalaatti on varsinainen vitamiinien happy reunion :)
Ainekset ja tekotapa ovat todella simppelit, mikä sopii ainakin minun arkeeni paremmin kuin hyvin. Salaatin määrä riippuu luonnollisesti syöjien määrästä, mutta ainesosien välinen suhde on noin 3 appelsiinia yhtä isoa sipulia kohti, ja minä käytän aina tätä salaattia tehdessäni nimenomaan punasipulia, koska se on makeampi ja vähemmän kitkerä kuin keltasipuli.
Appelsiinit kuoritaan huolellisesti niin, että valkoista "nahkaa" ei jää, ja viipaloidaan muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi.
Sipuli kohtaa saman kohtalon; kuoret pois ja pilkotaan viipaleiksi, joista saa näppärästi irrotettua renkaita. Halutessaan sipulit voi ennen salaattiin laittamista marinoida esimerkiksi oliiviöljy-sitruunanmehu-hunaja-mustapippuriliemessä, mutta mehukkaiden appelsiinien aikaan hedelmistä irtoaa niin paljon mehua, että se pehmentää sipuleita jo itsessään.
Ainekset ladotaan kerroksittain salaattikulhoon ja viimeiseksi päälle voi puristaa muutamasta appelsiiniviipaleesta mehun, jotta sitä on salaatissa takuulla kauttaaltaan.
Salaatti vain paranee tekeytyessään jääkaapissa, mutta aina ei malta kovin kauan odottaa... ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.