Pirkka-lehdessä 12/2015 oli niin herkullinen tiikerikakun ohje, että se täytyi ehdottomasti testata. Kakun juju on lakritsikastikkeella maustettu raita, ja lisäksi taikinaan tulee tummaa kaakaota, joka antaa ihanaa suklaisuutta.
Taikinaan tarvitaan:
200 g margariinia
2 dl sirosokeria
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl + 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl lakritsikastiketta
+ voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen
Huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään munat yksitellen. Sen jälkeen taikinaan sekoitetaan kuivat aineet, jotka on ensin sekoitettu keskenään. Kaakaojauheesta käytetään tässä kohdin 0,5 desilitraa.
Taikinasta otetaan erilleen noin 1/3, johon sekoitetaan lakritsikastike ja 2 ruokalusikallista kaakaojauhetta. En muistanut kuinka herkullisen makeansuolaista ja kiiltävän samettista lakritsikastike on!
Perustaikinasta laitetaan puolet hyvin voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle.
Päälle tulee lakritsilla ja ekstrakaakaolla maustettu taikina.
Ja päällimmäiseksi puolet perustaikinasta.
Minä tökin kakkua hieman haarukalla, kuten Pirkan resepti kehottaa, ja kieltämättä raidoista tuli normaalia kauniimmat. Paistoaika 175 asteessa 50 minuuttia Pirkan mukaan, minulla kesti hieman kauemmin (noin 55 min) mutta tulipa kerrassaan kaunis ja tasaisesti kohonnut kakku.
Ja irtosi kuin unelma.
Pirkan resepti kehottaa kuorruttamaan kakun lakritsikastikkeella ja sulalla suklaalla, mutta minulle ei jostain kumman syystä jäänyt yhtään ylimääräistä lakukastiketta... Minne lie kadonnut...?
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.