Porkkana-ananaskakku on ehdoton tämän vuodenajan herkku. Se on todella mehevää ja vain paranee tekeytyessään pari päivää, ellei joku rohmatti syö kaikkea ennen sitä...

porkkanakakkupala.jpg

Taikina on mukavan helppo tehdä, ja se paistuu takuuvarmasti sisältä kosteaksi ja meheväksi. Aineksiksi tarvitaan:

3 kananmunaa

1 dl mietoa öljyä

3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sirosokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

2 porkkanaa raastettuna

1 purkki ananasmurskaa liemineen.

Kananmunat vatkataan sellaisenaan vaahdoksi, ja vaahtoon vatkataan öljy. Sen jälkeen taikinaan lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi porkkanaraaste ja ananasmurska. Ananasmurskan liemen kanssa maalaisjärjen käyttö on sallittua, eli jos taikina alkaa tuntua liian löysältä, osan nesteestä voi jättää käyttämättä.

Kakkua paistetaan 200 asteessa niin kauan, kunnes se on pinnalta kauniin ruskea ja irtoaa vuoan reunoilta. Pyöreässä irtopohjavuoassa paistaminen voi viedä jopa tunnin, mutta 20x30-kokoisessa moduulivuoassa minulla kesti 30 minuuttia.

Porkkanakakku kuorrutetaan perinteisesti sulatejuustolla, mutta minusta se ei maistu hyvältä makeassa leivonnaisessa, joten käytin

200 g vaniljatuorejuustoa

noin 2 rkl sitruunanmehua

ripaus sitruunankuorta

+ päälle rouhittuja cashewpähkinöitä.

IMG_1806.jpg

Kakun voi leikata heti kuorruttamisen jälkeen. Toki maut tasoittuvat ja rakenne tekeytyy entistä mehukkaammaksi jääkaapissa, mutta kuka nyt malttaa vain katsella juuri uunista tullutta herkkua!

IMG_1808.jpg

Ananas tuntuu tuoksussa ihanan karamellisoituneena, ja porkkana tuo kakkuun kaunista väriä, nautinnollista mehukkuutta ja kivaa ryhtiä rakenteeseen. Kyllä suomalainen vihannes ja eteläinen hedelmä ovat hyvä pari! Monikulttuurisuus kunniaan!