Laskiaispullat vaahtokarkkitahnatäytteellä, maapähkinävoicookieita, nutellaa kakussa ja paljossa muussakin... Olen alkanut pohtia, onkohan joku esi-isäni tai -äitini ollut ameriikan eläjä, kun nuo maut ovat raivanneet tietä lempparilistalleni vakuuttavalla rynnäköllä. No oli miten oli, tein amerikan makujen innoittamana maapähkinävoi-suklaakuppikakkuja eli ameriikaksi peanutbutter nutella cupcakes.
Kuppikakkutaikinassa on maapähkinävoita ja suklaata, ja se on kypsänä rakenteeltaan melko mureneva, mikä on minusta ihana tahmean kuorrutuksen kanssa.
Kuppikakkutaikinaa varten vatkataan ensin vaahdoksi margariini, demerarasokeri ja maapähkinävoi. Vaahtoon lisätään vuorotellen keskenään sekoitettuja jauhoja ja kerma-maitoseosta ja lopuksi käännellään sekaan suklaarouhe. Paisto 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Taikinasta tulee 16 kappaletta pieniä kuppikakkuja tai 12 jättiläistä. Minä tein nämä paperisiin vuokiin, jotka ovat syötävän suloisia, ja niistä (nimensä mukaisesti kupeista) on helppo lusikoida herkullinen kuppikakku suuhun viimeistä murusta myöden.
Kuorrutuksen tein kaksikammioisella pursotinpussilla, jonka toiseen kammioon sekoitin keskenään vaniljatuorejuustoa ja maapähkinävoita ja toiseen pelkkää pähkinä-suklaalevitettä (Nutellaa).
Nutella ja maapähkinävoi-tuorejuusto ovat kivasti eri värisiä, joten kuorrutukseen tulee selkeitä raitoja. Visuaalisesti kivan näköinen, ja yltiömakea suklaalevite pelaa hyvin yhteen aavistuksen suolaisen maapähkinäkuorrutuksen kanssa :)
Peanutbutter nutella cupcakes
100 g margariinia
50 g maapähkinävoita
1,5 dl demerarasokeria tai muuta tummaa sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa + 1 dl (rasvatonta) maitoa
125 g suklaarouhetta
Kuorrutukseen:
100 g vaniljatuorejuustoa + > 2 rkl maapähkinävoita
> 2 rkl nutellaa
Viva la America! Seuraava askel kulinaristisella amerikan matkallani täytynee olla pancakesit vaahterasiirapin kanssa...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.