Mansikoiden säilöntäaika on parhaimmillaan, joten punaisista herkuista täytyy nauttia tämän lyhyen hetken ajan kaikissa mahdollisissa muodoissa. Tänään arki-iltana haluaa päästä helpolla, joten paistoin pikaisen mantelikakun, joka maistuu mainiolta mansikoiden ja vaniljajäätelön kanssa.

Vatkasin toisessa kulhossa 3 munaa ja 2,5 desiä sokeria ja toisessa 50 grammaa huoneenlämpöistä voita, 3 desiä mantelijauhoja ja ripauksen leivinjauhetta. Lopuksi sekoitin muna-sokerivaahdon voi-manteliseoksen joukkoon ja kaadoin taikinaan pari pisaraa karvasmanteliaromia.

IMG_0511-normal.jpg

Puolen tunnin kuluttua 175-asteisesta uunista tuli ulos ruskea, pinnasta rapea ja sisältä hieman tahmean tuntuinen kakku. Tahmeutta ei kannata säikähtää, kakku on kyllä kypsä, mutta mantelijauhe jättää sen rakenteen hieman raakakakkumaiseksi.

IMG_0514-normal.jpg

Irrotin hieman jäähtyneen kakun vuoasta ja pääsin itse asiaan eli nautiskelemaan :)

IMG_0516-normal.jpg

Kunnon pala edelleen aavistuksen lämmintä mantelikakkua, kakun kupeessa vaniljajäätelöä ja päällä tuoreita, makeita mansikoita.

IMG_0519-normal.jpg

Millaisia mansikkaherkkuja juuri sinä suosittelisit sesongin punaisista aarteista tehtäväksi? :)