Joskus ajatus reseptistä ja ylipäänsä leipomaan ryhtymisestä syntyy pienestä. Kuten eilen siitä, että jääkaapissa pyöri avattu paketti mascarpone-juustoa, joka jäi yli tiramisusta ja joka siis tuli saada käytetyksi. Voisihan juustoherkun vaikka lusikoida suoraan purkista, mutta sen jalostaminen joksikin vielä herkullisemmaksi yhdessä toisten raaka-aineiden kanssa on paljon nautinnollisempaa. Siispä ajatusratas alkoi raksuttaa, ja lopputuloksena oli kardemummalla maustettuja sitruunamuffinsseja sitruunaisella mascarponekuorrutuksella.

Taikinaan tulee 2 munaa ja 2 dl sokeria, jotka vatkataan vaahdoksi. Vaahtoon lisätään 1 dl juoksevaa margariinia, 1 purkki rahkaa (esim. sitruunanmakuinen) ja 1 dl sitruunanmehua (josta noin ruokalusikallinen korvasin limoncello-liköörillä). Ainekset sekoitetaan ja joukkoon lisätään 3,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl kardemummaa ja 2 tl leivinjauhetta. Sekoittamiseen riittää nuolija tai muu käsikäyttöinen työkalu; sähkövatkaimella tulee herkästi turhaa sitkoa. Taikina kaadetaan muffinssivuokiin ja paistetaan 175 asteessa noin 25 minuuttia.

20140503_193430%5B1%5D-normal.jpg

Näihin muffinseihin ei tavoiteltu kullanruskeaa paistopintaa, vaan ne saivat suosiolla jäädä melko vaaleiksi, koska päälle tulisi joka tapauksessa kuorrutus. Tein kuorrutuksen siis noin 100 grammasta mascarponea, 1 desistä vispikermaa ja kahdesta ruokalusikallisesta lemon curdia.

Olen aiemmit koristellut lähinnä joulun aikaan piparkakkuja ja piparkakkutaloja, joten erilaisilla tyllilla pursottaminen oli minulle kuin lapselle uuden lelun testailua. Ainakin olin yhtä innoissani! :) Käytin pursottamiseen Lèkuèn silikonista pyöreää pursotinta, jossa käytin yhtä pyöreää ja kahta erilaista tähtiterää. Tuosta kuorrutuksen määrästä tuli 7 kuorrutettua muffinssia ja leipurille jäi hyvinkin vielä lusikallinen testimaistelua varten.

20140504_100121%5B1%5D-normal.jpg

Edellä mainittujen piparkakkutalojen teosta oli jäänyt vielä kaapin pohjalle erilaisia nonparelleja ja strösseleitä, joten käytin niistä pinkit ja violetit koristeiksi (keltaiset tai oranssit olisivat käyneet sitruunan kanssa vielä paremmin....). Tuli myös mieleen, että kiehkura sitruunankuorta ja sitruunamelissan lehti olisivat todella kaunis koriste kuorrutuksen päällä, mutta näin ex tempore leipoessa kaikkia tarvikkeita ideoiden toteuttamiseen ei aina ole saapusalla...

20140504_100139%5B1%5D-normal.jpg

Kaunis Kastehelmi-kakkulautanenkin pääsi vitriinistä käyttöön, ja kunhan käsi harjaantuu lisää, saa pursotuksilla todella ihania muotoja ja kuvioita niin muffinsien ja kakkujen kuin muidenkin leivonnaisten päälle. En malta odottaa, että pääsen harjoittelemaan lisää :)