Hellou evribadi! Tänään oli hampparipäivä, mutta ei mitään take awayta vaan omatekoisia hampurilaisia ja coleslawta. Coleslaw, eli majoneesinen kaalisalaatti, tulee ensimmäisenä mieleen, kun ajattelen amerikkalaisia lisäkkeitä, joten sitä täytyi kokeilla. Toki ranskalaiset olisi vähintään yhtä klassinen jenkkijuttu, mutta salaatti vetoaa minuun enemmän.

Raastoin neljäsosakaalin, kaksi porkkanaa ja pilkoin pienen punasipulin. Kastikkeen tein majoneesista, sinapista, etikasta, sitruunanmehusta ja mustapippurista. Sekoitin kastikkeen salaatin joukkoon ja annoin tekeytyä jääkaapissa nelisen tuntia.

20140411_142603%5B1%5D-normal.jpg

Kuten kuvastakin näkyy, salaatti ei lillu majoneesissa, vaan halusin siitä raikkaan ja piristävän, joten siinä on majoneesia vain "sidosaineena"; määrällisesti laitoin sitä ehkä puolisentoista desilitraa. Sitruunanmehua ja sinappia ehkä noin ruokalusikalliset kumpaakin, etikkaa pieni loraus ja mustapippuria noin teelusikallinen. Majoneesi ei käsittääkseni olisi kovin vaikeaa tehdä itse ja hyvälaatuisia öljyjä käyttämällä siitä saisi jopa oivallisen hyvien rasvojen lähteen, mutta kun jääkapissa oli sopiva purkinpohja valmista majoneesia, toki käytin sen ensin pois. Seuraavalla kerralla voin kokeilla omatekoista ;)

Aterian päätähti, hamppari, sisälsi kaikkia herkullisia asioita, joista pidän: seesaminsiemensämpylän, naudanlihapihvin, tuoretta salaattia ja kurkkua, majoneesia, barbeque-kastiketta, ketsuppia ja aurajuustoa. Ja pihvi ei todellakaan ole mikään kengänpohja tai kumiläystäke, vaan pannulla voissa ja öljyssä paistettu pihvi, jossa on lihan lisäksi ainoastaan suolaa, musta- ja valkopippuria. Ah, tämä kyllä voittaa Im loving it -tavaran kuusi nolla kaikilla osa-alueilla milloin tahansa! :)

20140411_143428%5B1%5D-normal.jpg

Aitoamerikkalaiseen tapaan ruokajuomana oli coca-colaa, joka ei muuten koskaan maistu yhtä hyvältä kuin hampurilaisen seuralaisena. Kola ei kuitenkaan riitä tyydyttämään makeanhimoani, joten jälkiruuaksi surautin milkshaken, eli kotoisasti pirtelön, joka ainakin parin vuoden takaisen Floridan reissuni perusteella on jotain perin amerikkalaista.

Siis reilu köntsä pehmeää vaniljajäätelöä, sen sekaan iso loraus maitoa, pari kahvimitallista kaakaojuomajauhetta ja teelusikallinen tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta ja sauvasekoitin laulamaan. Jotta jälkkäristä ei puutu deluxea ja makeutta, sulatin vähän maitosuklaata, jolla vuorasin pirtelölasin ennen pirtelön kaatamista. Pilli vain oli vähän ohuen livakka, joten eikun posket lommolla ryystämään ihanaista maitosuklaapirtelöä ;)

20140411_162408%5B1%5D-normal.jpg

Ps. Why oh why tämä kuva köllöttää kyljellänsä?