Kuten aiemmassa "artikkelissani" (edelleen tuo nimitys ilahduttaa minua suuresti) lupailin, täältä pesee tunnelmia sitruuna-ricottapiirakan ääreltä. Tosiaan, kuten ehkä aiemmistakin teksteistä selviää, pidän kovasti sitruunasta sekä ruuanlaitossa että leivonnassa. Halusinkin tehdä jotain uutta ja erilaista, joka olisi suussasulavaa ja raikasta. Ja koska teen graduani Sikke Sumarin resepteistä (kyllä, ruoka + tiede = rakkaus), testiin päätyi Sikke Sumarin keittokirjasta Sikke - Ruokaa rakkaudella Saarenmaalla sitruuna-ricottatortun ohje.

En kuitenkaan halunnut ostaa kolmen ruokalusikallisen tähden pullollista limoncelloa, koska tipottelisinkin sen kuitenkin tuossa tuokiossa... ;) Päädyin siis tekemään sitruunaisen täytteen pelkästään sitruunan kuorta ja mehua käyttäen. Sitruunan kanssa täytteen muodostaa ricotta-tuorejuusto, jota käytin ensimmäistä kertaa elämässäni. Se olikin rakkautta heti ensisilmäyksellä; ricotta on ihanalla tavalla jauhoinen rakenteeltaan ja miedon täyteläinen maultaan, eikä siis ollenkaan samanlainen kuin rahkasta ja tuorejuustosta tehty kakun täyte. Ja pitihän siihen piirakkaan heti jokin oma twisti saada, joten päätin sitten pilkkoa täytteen ja taikinacrumblen väliin muutaman kirsikan ylläripylläriksi. Ainakin omissa makunystyröissäni toimii erittäin hyvin.

20140309_201004%5B1%5D-normal.jpg